Ett starkt nervsystem – nästan ett måste om man har barn

Sommar, semester och sommarlov! Underbara grejer! Eller….? Det kanske inte bara är en bädd av rosor att vara hemma hela familjen hela sommaren…. Eller att vara hemma själv med barnen.

Jag är en sån som njuter av att bara vara hela sommaren. Jag har gärna inte alltför mycket planerat, utan älskar att hänga hemma och göra lite spontana utflykter ibland. En kaffe i morgonsolen. Långa frukostar och ljumma kvällar. Barfota i gräset och sand mellan tårna. Den här sommaren är jag själv med barnen fyra veckor. Hemma med tre barn, för att vara exakt. Och nej, det är inte alltid sådär rosenskimrande jämt.

Grabbarna slåss och lilltjejen kräver uppmärksamhet. Äldsta barnet vägrar följa med till skogen, mittenbarnet tar aldrig på sig skorna och minsta skriker i vagnen. Att sluta med blöjan innebär ibland lite kiss på golvet. Men herregud, det ligger ju leksaker exakt överallt! Och sand! Och så ska det lagas mat HELA tiden. (När min man får semester om ett par veckor så finns det ingen garanti för att det ska bli enklare hemma förstås. Då ska ju även vi komma överens…)

Puh, det är inte lätt att orka med allt! Och att alltid behålla lugnet när det bara känns som om gnäll och tjat överskuggar allt.

Men DÅ, mina vänner, är det extra bra med ett starkt nervsystem. När det där tålamodet tar slut och du skulle vilja explodera. Då kickar nervsystemet in och säger till hjärnan att reagera, med full kraft. Har du då ett starkt nervsystem så orkar du med lite mer tjat, ditt tålamod stärks och du kan bättre hantera stressiga situationer. Så hur stärker man sitt nervsystem?

Med yoga såklart! 🙂

Kundaliniyoga stärker vårt nervsystem, det balanserar vårt humör och stärker vårt körtelsystem. När du är i balans så kan du också få mer balans i ditt liv.

För min del så behövs morgonyoga, varje morgon, för att jag ska hålla mitt nervsystem och också mitt humör i balans. Men såklart blir även jag arg ibland. Tappar humöret och orkar inte med ett uns av tjat mer. Men nu är jag mer medveten om mina reaktioner och mina känslor. Vi är bara mänskliga, var och en av oss. Men med yogan kan vi bli den bästa versionen av oss själva. Och då är det så mycket lättare att kunna njuta av sommaren och ledigheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: