Vårt chakrasystem – halschakrat

halschakrat

Halschakrat finns mitt i halsen och är relaterat till ljud, vibrationer och förmågan att uttrycka vårt sanna jag. Kvalitéer associerade till detta chakra inkluderar all form av kommunikation, såsom att lyssna, tala, skriva och sjunga. Detta chakras uppvaknande speglar en förändring från att använda kommunikationskraften för egna, själviska syften till att kommunicera rakt och ärligt. Halschakrat relaterar till förmågan att tala sanning och vara ärligt både mot sig själv och mot andra människor.

Ljud som vibration och kraft har en renande förmåga. Ljud kan påverka cellstrukturen i all materia. Den kan också harmonisera det som är i balans både utanför och inom oss.

Det är kopplat till halsen, luftstrupen, halskotorna och sköldkörteln.

När halschakrat är i balans är du bra på att kommunicera, du har en kraftfull röst och talar med auktoritet. Du har förmågan att lyssna på andra människor utan att avbryta eller försvara din egen åsikt. Du vågar visa vem du är och gör det genom att använda någon form av kreativt uttryckssätt.  Du är ärlig både mot dig själv och andra.

Finns en blockering där kan vi oftast vara konflikträdda och ha problem med att vara raka och ärliga i relationen mot andra människor. Osäkerhet, blyghet och ytlighet i mötet med andra kan också vara ett tecken på obalans i halschakrat. Vi kan även få problem med sköldkörteln.

Det som främst stärker vårt halschakra är att sjunga mantrasånger, och att jobba med övningar vid halsen.

wp-image-2037923972jpg.jpg

Det här är en serie om våra chakran. Vill du läsa vad jag skrivit om de andra chakrana så kan du göra det här.

En tanke på “Vårt chakrasystem – halschakrat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: