Vårt chakrasystem – hjärtchakrat

Serien om vårt chakrasystem fortsätter, sakta men säkert. Jag har bara haft ett litet uppehåll på sisådär ett år… 🙂

Vill du läsa vad jag skrivit tidigare så hittar du det här.

Hjärtchakrat är vårt fjärde chakra, och det är beläget vid vårt hjärta, men lite mer på mitten av bröstkorgen. Det står för känsla, beröring och kärlek.Våra tre lägre chakran (rotchakrat, sexualchakrat och navelchakrat) representerar jordens energiflöde och hjälper oss att bemästra våra impulser. Det är först när du öppnar upp vårt fjärde chakra som du kan se dig själv genom andras ögon och du kan se att andra är lika värdefulla som dig. Här går vi från ”mig” till ”oss”.  När de tre första chakrorna är i balans och dina grundläggande behov har blivit tillfredsställda, handlar livet inte längre om dig själv, utan om att ge och dela med dig till andra. Det innebär att du kan ge till andra människor utan att själv förvänta dig något tillbaka.

Hjärtchakrat finns mitt i vår bröstkorg. Detta chakra ligger mitt emellan de båda trianglarna (som de tre nedra chakrana och de tre övre chakrana bildar) och är väldigt viktigt! Hjärtat måste helt enkelt följa med! Chakrat är kopplat till hjärta, lungor och körteln brässen. Hjärtchakrat förknippas med kärlek, vänlighet och medkänsla. När du älskar och accepterar dig själv som du är, är det också lättare att älska och visa förståelse för andra människor. Det gör att du också har lättare att känna gemenskap med andra människor.

När vårt hjärtchakra är i balans så kan vi känna medkänsla, kärlek och lycka. Och vi gör det oavsett egen vinning. Vi kan vara oberoende och neutrala och sträva efter att göra det bästa för alla inblandade parter. Man har kraft att ge utan att förvänta sig en motprestation och man är vänlig mot alla människor som kommer i ens väg.

När hjärtchakrat är i obalans så kan det visa sig som okänslighet eller brist på medkänsla. Det kan leda till egoistiskt motiverade handlingar och emotionella reaktioner i personliga relationer. Du kan ha svårt att älska och ta hand om dig själv och är därmed beroende av andra människors kärlek och bekräftelse. När du ger till andra utan att själv känna dig tillfredsställd skapas en obalans i hjärtchakrat. Obalansen kan också skapa astma, göra att vi känner sorg eller lätt bli sårade.

Familjeliv utvecklar vårt hjärtchakra, särskilt genom vårt förhållande till våra barn.

När vi ger upp att fatta beslut på en ytlig egonivå och istället låter våra hjärtan besluta så uppnår vi lugn och klarhet.

hjärtchakrat
wp-image-2037923972jpg.jpg

En tanke på “Vårt chakrasystem – hjärtchakrat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: