Om att vila i stunden

Det där kan jag tycka är så himla svårt. Att bara ha tålamod och vänta ut något. Att vila i beslutet och känna tillit till att det kommer bli bra. Att inte bara rusa vidare till nästa krök, utan att stanna upp och vila i stunden. Acceptera läget och tänka att allt är precis som det ska vara.

Och att vara måttlig i det jag gör. Good enough brukar oftast räcka.

Kanske beror det på att min dosha är Pitta, som är eldens element, enligt Ayur-veda. Jag är född med den där känslan av att allt behöver röra på sig, fyllas med energi och drivas vidare. Målinriktat och på gång.

Jag tänker på Yogaloftets Facebook-sida. Som har 85 följare. Kanske skulle jag göra något roligt av att det snart är 100? En tävling, med något fint yogiskt pris?

Jag tänker på sommarens retreat. Hur ger vi deltagarna mesta möjliga yogaupplevelse? Vad hinner vi klämma in och vad hinner de ta åt sig av allt?

Jag tänker på min mans födelsedag nästa vecka. Hur ska jag få den att bli så härlig som möjligt för honom?

Jag tänker på att han ska vara själv med barnen hela helgen. Behöver jag handla något som inte finns hemma, så att de klarar sig.

Jag tänker på mitt jobb, som just nu känns väldigt tradigt. Ska jag byta jobb?

Ja herregud. Ni hör ju. Planering, maximering och engagemang. Jag känner själv att jag måste lugna mig. Det är ju roligt när jag får 100 gillare på Facebook. Men ingen större grej, egentligen. Bara vila i tanken över att det kanske blir 100 någon gång. Och inför retreaten. Less i more. Vila i tilliten till att jag har yogan inom mig och att jag kommer sprida min glädje.

Och sådär får jag fortsätta. Försöka vara lite måttlig. Det är tillräckligt bra. Jag är tillräcklig. Jag är jag. Visst, jag drivs av en inre eld. Den ska jag inte låta slockna. Men att veta om att den finns där gör att jag kan stoppa mig själv från att brinna upp. Genom att öva mig på att vara måttlig. Och kanske genom att sluta blogga och istället planera inför måndagens pass, som jag borde. Önskar er alla en fantastisk fredag! Känn in din fredag och ditt andetag. Känn in stunden!

20170519_113136

En tanke på “Om att vila i stunden”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: