Hitta ditt eget lagom

Jag läste precis en artikel i Metro av Lisa Jisei som handlar om ortorexi. Det är en sjukdom med manisk överhälsosamhet. Låter kanske konstigt, det är väl inget farligt att vara hälsosam? Men när det går för långt så är det inte längre hälsosamt. Sjukdomen är relativt ny och oupptäckt för gemene man. Men jag kan tänka mig att den kommer att stegra framöver. För lägger du upp några bilder i sociala medier när du sprungit flera mil så får du bra många fler likes än om du genomfört ett balanserat träningspass på några kilometer. Och vem vill inte ha bekräftelse? Även om jag då aldrig skulle tänka på att lägga upp någon bild på mig själv när jag är halvdöd och svettig. Eller snarare, jag skulle aldrig springa ett par mil. Punkt. 

Men SJÄLVKLART förstår jag ju att det finns några som gillar att springa. Det är ju inte det som det här handlar om. Det handlar inte heller om att man kan gilla att vara hälsosam. 

Jag tycker det handlar om att vi måste vara nöjda med det vi har. Och att vi måste vara snälla mot oss själva. 

Har du provat att göra något bara för din egen skull på sistone? Som bara är för dig och för att du tycker det är härligt. Och då menar jag inte träna stenhårt bara för att det ska se bra ut och ge bekräftelse via sociala medier. Jag menar inte heller något som gör att du ser snygg ut, bara för att du tror att det är så man ska göra.

Nej. Bara något för dig själv som känns bra in i själen. Ända in i själen. 

Vi pratade om det efter yogan senast. Hur vi så sällan ger oss den där tiden med oss själva. För att lyssna in i själen. I full acceptans. Istället springer vi bara på och jagar något mer. 

Tänk om vi bara stannade upp för en stund. Gav oss själva lite tid. Hittade vårt eget lagom. 

Mitt lagom är att yoga. Varje dag. Men mer träning än så blir det knappast. Förutom att jag gillar att röra på mig överlag. Och vem blir stillasittande med en två-åring? Förut kände jag alltid en tyngande känsla av att jag behövde göra något mer. Träna lite till. Äta lite mer nyttigt. Vara lite gladare. 

Nu har jag slutat tänka så. Jag är ju precis som jag ska. Jag har hittat mitt sätt som får kroppen att må bra. Men framförallt: jag har hittat mitt sätt som får själen att må bra. Vad är ditt lagom?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: