Superenkla groddar

Såhär i slutet av mars när våren knackar på dörren så vill jag så gärna se gröna knoppar. Ett enkelt sätt att få in det gröna i köket, utan att behöva köpa sallad från andra sidan jordklotet är att göra egna groddar. De enklaste och godaste groddarna jag vet görs av mungbönor. Det enda du behöver är mungbönor, en ganska stor skål, en kökshandduk, ett durkslag och vatten. Groddarna smakar lite sött, nästan som egenodlade ärtor, enligt några barn som fick provsmaka häromdagen. Något som går hem även hos barnen också alltså! Det är annars inte lätt att hitta grönsaker som alla gillar i familjen såhär på vintern. Prova gärna! 

Mungbönsgroddar 

Skölj några dl mungbönor i ett durkslag. Lägg det sedan i blöt (i en skål) i rejält med vatten under natten, övertäckt med en kökhandduk. Häll av vattnet på morgonen, skölj bönorna och lägg tillbaka det i skålen under handduken, den här gången utan vatten. Skölj sedan bönorna två-tre gånger per dag, de vill gärna hålla sig lite fuktiga. 

Efter ungefär tre dagar har små svansar vuxit fram och då är de färdiga! Om du vill att de ska bli lite större så låter du dem stå framme i rumstemperatur en stund till, gärna utan handduk. Annars kan du ställa in dem i kylskåpet och där kan de förvaras upp till en vecka. Lycka till med groddandet! 

Så gott som pålägg ovanpå lite färskost!

En tanke på “Superenkla groddar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: