Yoga på arbetstid

Den här rubriken skulle kunna innebära så mycket, inser jag nu. Tänk om jag kunde få fler arbetsgivare att öppna upp för yogans positiva effekter. För det drastiskt ökade antalet sjukskrivna, framförallt kvinnor, pga utmattningssyndrom, är ju en tydlig indikator på att något behöver förändras. Att låta sina anställda få göra kundaliniyoga en gång i veckan har bla, enligt vetenskapliga studier, positiva effekter på självkänslan, stärkande för hjärta och lungor, ökad kroppskännedom och inte minst är det stressreducerande. 

Så jag vet egentligen inte vad man väntar på. Borde vi inte vilja att personalen, som är företagets absolut viktigaste byggsten, mår bra och trivs på sitt jobb? 

Men det var inte alls det som rubriken skulle avse. Egentligen.

Nej. Det är så att jag insett att jag behöver jobba med yogan på min arbetstid. För att slippa lägga alla veckans kvällar på det. Såklart ska jag inte jobba med den på mitt andra, ”riktiga” jobb. Utan nu har jag valt, efter mycket övervägande, att ersätta mina lediga fredagar med lite yogajobb hemma i mitt yogakontor. Eller ja, i ett rum bakom garaget, men yogakontor låter ju lite proffsigare. Min fredagar har varit heliga under flera år. Det har varit helt fantastiskt att få vara hemma och ta helg lite tidigare, umgås med barnen och fixa lite hemma. Men numera vill Fabian ändå bara leka med kompisar då, fast alla är ju på förskola eller skola. 

Så jag har bestämt mig för att lämna barnen några timmar på förskolan så att jag ska hinna förbereda mig för veckans yoga, göra bokföring och planera inför framtida yogaprojekt. Annars sitter jag ändå och pysslar med detta när de är hemma och de tycker inte det är så roligt…

Känner att jag hamnar i situationen att jag vill ursäkta mitt val. Och liksom verkligen ge er alla anledningar till varför jag ska lämna barnen på förskolan, när jag egentligen är ledig. Hur kan jag välja att inte vilja vara med mina barn, kanske någon tycker? 

Men äsch! Jag har egentligen inte lust att be om ursäkt. Jag jobbar i dagsläget 70 % och barnen har alltid kommit först i mitt liv. Men yogan är numera en så stor del av mitt liv. Inte bara ett jobb såklart utan något så mycket större. En livsstil som jag varken kan eller vill värja mig emot. 

Jag väljer livet! Jag väljer kärleken! 

Om flygplanet kraschar så ska alltid de vuxna ta på sig syrgasmasken först. Sen ta hand om barnen. Det är ju precis så vi måste tänka i livet också! Vi måste ta hand om oss själva för att orka ta hand om andra. 

Vi måste följa vårt hjärta! För vad är vi annars? Jag tänker följa mitt hjärta att fortsätta med yogan. Så att jag kan hjälpa er andra. Ni som behöver stressa ner. Ni som behöver hitta ert lugn. Eller hitta er inre styrka. Ni som vill stärka er kropp för att kunna må bra genom hela livet. Ni som vill ta hand om er själva eller hitta er själva. 

Oj vilken predikan detta blev.

Jag ville ju egentligen bara skriva om att jag är så himla glad över att jag nu ska få jobba med mitt yogaföretag på riktig arbetstid. Hurra för det! ♡

Utsikt från mitt yogakontor:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: