Tankar om 

Det här med föräldraskap. Och att klara av resten av livet också. Ekorrhjulet.

Jag tycker det är så lätt att hamna i ”det blir bättre sen-tänket” när man har barn. Att mest fokusera framåt. ”Tänk när hen kan gå!” eller ”Det ska bli så skönt att få sova hela nätterna!” Att hela tiden sträva mot något annat. En härligare tid. 

Tänk om vi istället skulle stanna upp och njuta av den här utvecklingsperioden. För innan vi vet ordet av så är den förbi. Att få se barnet utveckla sig är fantastiskt och en gåva att få följa. Men skynda inte förbi den. Utan njut av den. Varje steg. Varje stadium. Och säkerligen så kommer andra utmaningar längre fram. Men dem tar vi då. Även om det är jobbigt att inte få sova hela natten så är det ändå underbart att få ligga bredvid barnet och känna doften från huden. Att få hålla den där lilla handen i sin. Att få byta blöja och då också få den där kontakten med sitt barn. 

Det är också ganska lätt att stressa fram i det vardagliga. Och aldrig stanna upp. Skynda sig dit man ska. Utan att tänka på hur barnet uppfattar allt runtomkring. Att tänka att det viktiga är att ta sig från punkt A till punkt B. Men tänk om vi skulle förflytta oss mer som barnen gör. Genom att ta in alla dofter som möter oss. Känna på det vi passerar. Prata om det vi passerar. Och att faktiskt ge barnet och oss själva tid för reflektion.

Tänk om. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: