I väntan på något ljusare

Dessa gråa dagar. Åh så jag längtar efter vår och sol. Eller åtminstone lite snö, som ljusar upp och gör livet med barn lite roligare. För ljuset behöver vi! 

Men finns det inget ljus ute så får man försöka skapa det själv. Kanske genom att tända en massa ljus inomhus. Eller lyfta sin egen inre energi. Inte så lätt alla gånger, när förkylningar avlöser magsjukor. Stress blandas med allmän nedstämdhet och orkeslöshet. Men den finns där inom oss alla. Vår egna energi och kraft. Det gäller bara att kicka igång den. 

Just nu har jag en yogakurs om just detta, om att hitta sin egen kraft. Och mitt i all planerande slås jag av hur dåliga vi kan vara på att ta fram den här kraften. Det är som att det här gråa täcket ute lägger sig över oss och gräver sig in i själen. 

Men såklart finns det något man kan göra åt det! Bara blunda för en stund och ta några djupa andetag. För i luften vi andas finns fullt av livsenergi, som får allt runtomkring oss att växa. Andas in livskraft, prana, och tänk samtidigt på vad som ger dig energi. Vad får dig att må bra? Kanske är det en promenad ute i friska luften, hämta energi från skogen eller någon plats som ger dig ro. Eller träffa några vänner och skratta tillsammans. Att röra på sig är väldigt bra för att frigöra en massa må-bra-hormoner. Så kanske träna något eller varför inte dansa? Och sjunga! Kramas, be någon massera dig, dröm om framtiden. Själv har jag börjat med planer för säsongens odling. 

Och gör såklart yoga! Ett kundaliniyogapass släpper blockeringar i kroppen och öppnar upp för energiflöden att flödas fritt. På så sätt kan energin fördelas ut i alla celler i kroppen. Så sätt igång att andas, sträck på kroppen och försök fylla på med energi. 

För varje dag så är solen uppe lite längre. Så det går mot ljusare tider.

Gör det som får dig att må bra! Bara gör det! Andas, lev och le!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: