Övning mot huvudvärk

Häromdagen hade jag sån fruktansvärd huvudvärk. Det har jag väldigt sällan så jag började genast analysera varför. Lite för stressad? Sovit dåligt? Infektion i kroppen? Alla tre svaren var antagligen tänkbara. Så vad gör man åt det? Att starta dagen med huvudvärk är ju ingen höjdare!

Då kom jag att tänka på en övning som skulle vara bra för just huvudvärk. Och det var ju faktiskt ett ypperligt tillfälle att prova om det verkligen funkar. För det känns ju inte lika bra att säga till andra att det ska hjälpa mot huvudvärk om jag inte vet om det stämmer. 

Det beror ju såklart på orsaken till huvudvärken, men oftast behöver man få ett ökat blodflöde till hjärnan för att stoppa det onda. Den här övningen hjälper just till med det. 

Sitt i lätt meditationsställning  (med benen i kors), med rak rygg, slut ögonen och fokusera på tredje ögat, punkten mellan dina ögonbryn. Sträck ut armarna åt sidorna med handflatorna vända uppåt. Forma händerna som klor med lagom anspänning. Börja sedan korsa armarna ovanför huvudet och för sedan tillbaka dem rakt utåt. Korsa dem sedan igen fast med den andra armen framför. Öka succesivt farten och fortsätt med detta i snabb takt 1-7 minuter. Låt andningen följa i takt med rörelsen.

När du har 15 sekunder kvar så sträcker du ut tungan och andas genom munnen istället. Ta sedan ett djupt andetag in och sträck ut båda armarna samtidigt som du håller andan 5-10 sekunder. Andas ut och sträck mer och håll andan ute. Ta ner armarna, andas lugnt och gör långsamma nackrullningar 5-10 varv åt varje håll. Lägg dig sedan ner och vila lika länge på rygg.

Övningen förebygger all slags huvudvärk och kan akut lindra eller ta bort spänningshuvudvärk. Gör den i 40 dagar för att skapa en förändring i din huvudvärk.

Och ja, den funkade riktigt bra! Huvudvärken släppte, för stunden. Även om den kom igen senare under dagen. Efter att jag gjort den på kvällen igen så kändes huvudet mycket lättare. Något jag kan rekommendera alltså! 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: