Ju mer du ger, desto mer får du

Inom kundaliniyogan brukar vi ofta buga oss, men inte för någon särskild Gud eller allsmäktig ledare. Utan för oss själva, vår inre visdom och alltings storhet. Vi bugar inför vår förmåga att gå från mörker till ljus. Från stress, frustration, ångest och förvirring. Till lugn, tacksamhet, kärlek och acceptans. För att all kraft finns inom oss. 

Det kanske låter flummigt. Men i så fall får det vara så. För det är ju så det är.

Och ju mer du känner tacksamhet inför, desto mer får du tillbaka. 

Om du istället bara ber och ber hela tiden, utan att ge något tillbaka, så är det ingen som orkar fortsätta ge. Om du bara ställer dig på dina knän och ber, till Gud, eller något annat du tror på, så behöver du också känna tacksamhet över det du har, för att kunna få mer. För vem vill bara ge och ge? Nä, om du istället skulle buga inför alltings storhet, känna tacksamhet, hjälpa andra, ge alla människor samma möjlighet och visa att alla är lika värda. Ja, då kommer du få det du behöver. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: