Recept på god pastarätt

Såhär i mitten av januari kan det lätt bli lite väl mycket månad i slutet på lönen. Då kan det vara bra med billiga och enkla recept. Här kommer en god variant på pastasås, som jag ofta brukar göra till mig när resten av familjen äter köttfärssås eller någon annan köttig sås.

Nötsås

(Räcker ungefär till två portioner)
Hacka några nävar nötter (ta det du gillar bäst, tex hasselnötter eller cashewnötter) och rosta/stek dessa i stekpannan (utan något fett). Hacka under tiden en gul lök och grovriv en morot. När nötterna fått lite fin färg så häller du på lite olja, tillsammans med löken och moroten. Fräs i stekpannan tills löken blivit genomskinlig.

Häll i en matsked tomatpurénågra dl grädde/crème fraiche/havregrädde eller annat krämigt, klipp i två soltorkade tomater, salta och peppra. Låt fräsa en stund. Servera med pasta (eller nåt annat du gillar) och sallad!

Enkelt, snabbt, billigt och supergott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: