Återbruka mera!

Det här med att använda saker fler gånger och till andra saker än det är tänkt, gillar jag! Det är ju både bra för klimat, miljö och plånbok! 

I mitt yogaloft så har jag försökt tänka återbruk så mycket det går. När man startar upp ett företag utan att ha någon egentlig ekonomisk grund så behöver man vara försiktig med inköp och verkligen tänka igenom vad man behöver. För att ordna en yogalokal så behövs ju lite saker,  förutom själva lokalen. Jag har köpt begagnade yogamattor, relativt billiga men ändå miljömärkta filtar och så har jag ordnat egna sittkuddar. Fodralet till kuddarna är små handgjorda ärvda örngott, som min mans äldre släktingar gjort. Jättesöta och det känns så fint att de kan komma till användning igen! Inuti har jag klippt isär miljömärkta liggunderlag  (som inte innehåller några dåliga plaster). 

Som sittplats, där deltagarna kan sitta och dricka te, har jag en gammal kökssoffa och en annan soffa, som helt enkelt är gjord av två resårmadrasser. Det var dubbelsängen som stod i den här lokalen förut. Och om någon vill sova här så är det enkelt att bara ställa ut madrasserna igen. 

Själva Yogabutiken samsas också här inne och den har jag spikat ihop av gamla vitoljade brädor och några grövre träbitar. 

Så här såg det ut för några månader sen när jag bara sålde smycken. Nu är den betydligt mer fylld och jag har spikat flitigt i brädorna. Snyggt och enkelt! 

De allra flesta lampor, ljusstakar och lyktor som jag har i lokalen är mina egna privata. Kanske inte en optimal lösning, men väldigt billig… 

Har du nåt bra återbrukartips? Mitt bästa tips är nog att man tager vad man haver! Bara fantasin sätter gränser!

(Det här är en av få nyinköpta saker till mitt Yogaloft. Men den bara ropade: ”Ta mig! Jag vill följa med till loftet!” Så den får sitta på väggen och vaka över oss.)

2 reaktioner till “Återbruka mera!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: