Tacksamhet

Detta fantastiska ord. Tacksamhet. Tacksamhet!  Som gör att hjärtat bara växer och växer. Det här året har jag lärt mig känna otrolig tacksamhet över livet. Inte på grund av att något hemskt har hänt utan bara på grund av yogan. 

Yogan gör att jag lär känna mig själv mer. Den hjälper mig att känna tacksamhet över allt det vackra som finns i livet. Att njuta av varje litet ögonblick. 

Innan jag började göra yoga så kunde jag stressa igenom en hel dag. Och bara blicka fram mot nästa steg. Morgonen var bara en transportsträcka mot att börja jobbet. Mötet på jobbet var bara ett måste innan det var dags för lunch. Hämtningen av barnen blev ett stressmoment för att hinna hem. Nu ställer jag mig frågan: vad hade jag så bråttom till? 

Blir det inte lätt så att allt bara snurrar på? Vi glömmer lätt stanna upp och bara känna tacksamhet inför livet. Tacksamhet för just den stunden. 

Barnen måste skynda sig. Annars kommer vi inte i tid. Tid till vad? Till ännu något att hasta förbi? 

Visst. Ibland har man verkligen en tid att passa. Men oftast har man det faktiskt inte. Oftast skulle man bara kunna bestämma sig för att gå in i situationen med ett lugn och en känsla av tacksamhet. För OJ så mycket skönare livet blir. Tänk om meningen med livet är att det ska levas, att vi ska uppleva livet med alla våra sinnen. 

Inför jul så har vi haft en del diskussioner med barnen om julklappar och vad andra barn får och inte får. ”Varför får han och inte jag?” Och vi upptäckte hur lätt det är att bara ta för givet allt som vi har. Speciellt för barnen, som inte vet så mycket annat. Vi har mat så vi kan äta oss mätta. Vi har ett stort hus med massa kompisar som bor nära. Vi ska fira jul med våra släktingar, som är friska och som vi älskar. 

Jag bestämde att vi behövde öva oss på att sätta ord på vår tacksamhet för då är det också lättare att känna det. Och att börja tänka vad man är tacksam för förändrar hela ens synsätt på livet. I alla fall har det varit så för mig. Och barnen verkar helt med på banan. Allt från: ”Jag är tacksam över att ha TV-spel” till ”Jag är tacksam över att ha två så snälla föräldrar” och ”Jag är tacksam över att vi är friska”. 

Så har du inte provat kan jag rekommendera dig att säga det högt eller bara tänka det. Vad är du tacksam för idag?

En tanke på “Tacksamhet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: