När yogan övertalar mig att välja rätt

Jag märker att ju mer yoga jag tar in i mitt liv, desto hälsosammare och medvetnare blir jag. Att ta hand om min kropp har blivit viktigare och att göra sånt som kroppen inte mår bra av känns ganska osmart. Nu när jag ändå är så pass medveten om hur det kan påverka mig.

Allt jag stoppar i munnen utgör ju faktiskt mitt framtida jag. Och vem vill inte må bra i framtiden?

En kollega sa till mig för någon dag sen att hon var så avundsjuk på mig som verkligen tog hand om mitt inre. Tydligen skulle hon också behöva göra det mer. Hon sa: ”man vet ju, men ändå gör man det inte.” Och är det inte lite så? Att vi ganska väl vet vad vi mår bäst av? Men det här med att lyssna på den rösten kanske går lite sisådär. Det är inte så att jag helt ändrat mig, och bara lever sunt och yogiskt. Nej, jag trycker faktiskt in en skumtomte i munnen, as we speak. Även fast jag vet att socker inte är bra. Och ja, jag har druckit fler koppar kaffe den här dagen än jag vet att jag borde. Men ibland kan det också vara ganska skönt att få göra lite som man vill. Och alla förändringar kan inte komma över en natt. Börja hellre i små steg. Vad tror du att din kropp mår lite bättre av?

I lördags var jag på fest. En sån fest som jag inte behövde köra bil till, utan praktiskt nog blev hämtad ifrån. De flesta där drack alkohol och det är väldigt lätt att falla in i gruppens beteende, dvs också själv börja hinka i sig öl efter öl. Men jag visste hela tiden att jag lovat sonen att gå på familjeyoga på söndagens förmiddag, och det skulle inte alls rimma med bakfylla. Så då använde jag yogan för att väga över till kroppens fördel, istället för sinnets. För yogan har en stark dragningskraft på mig. Mycket starkare än en fylla. Så när jag vaknade på söndagen så mådde jag bra och kunde njuta av härlig yoga tillsammans med min son, istället för att ha huvudvärk och andra trista biverkningar som nog några andra hade.

Så yogan gör mig medveten om hur min kropp mår. Medveten om hur saker jag gör och äter påverkar min kropp. Och den njutning som yogan ger mig gör att jag har lättare för att välja rätt.

Nästa tillfälle för familjeyoga är tydligen dagen efter årets julbord med min mans firma. Kan vara ett bra tillfälle att tillämpa ”Välj att må bra” istället för ”Gör som alla andra”. Eller vad tycker du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: