En egen lugn plats

Något som är bra att ha där hemma är en egen lugn plats som bara är din. Där du kan ha möjlighet att få vara i fred. Kanske göra yoga, meditera, vila. Eller bara sitta. I fred. I lugn och ro. 

Jag har en egen plats i sovrummet, där min härliga ullmatta ligger utlagd. En ljuslykta och en filt står bredvid. I morse kände jag mig inte ett dugg sugen på att gå upp. Men jag bestämde mig för att bara förflytta mig till yogamattan. För att bara sitta där en stund. När jag väl satt där ville jag såklart göra yoga. Och för en gångs skull den här hösten så sov minstingen. Då var det bara att passa på. 

Lite senare var det någon annan som också verkade gilla min yogamatta. Även fast jag inte brukar låta någon av våra katter ligga där så hade jag inte mage att ta bort honom. Han låg ju dessutom bara på filten…

Så även om det är min egen plats så kan jag också bjuda in andra att vara med där. Så länge allt sker i lugnt tempo och så länge det är på mina villkor. 

Kanske får du också sällskap på yogamattan i din egna hörna? Om du inte redan har någon egen mysig plats där du bor så kan jag varmt rekommendera det. Gör det fint på precis det sättet som du vill. Det ska kännas inbjudande till avslappning. Att yoga blir mycket enklare. För även om det kan kännas enkelt att ”bara rulla ut mattan”, så kan det just vara detta lilla ”bara” som står i vägen för en stunds yoga. Det vill vi inte riskera. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: