När yogan inte blir av

Jag försöker göra yoga varje morgon. Jag ställer klockan och går upp en timme tidigare, för att hinna väcka kroppen med yogan innan barnen vaknar. Jag har märkt att jag mår allra bäst om jag liksom får vakna i egen takt via yogan, istället för att direkt kastas in i morgonen. Även om det innebär att jag får sova lite kortare. Min kropp mjukas upp och mitt sinne blir lugnt. Det är väldigt sällan som jag stressar på barnen på morgonen eller muttrar åt bilen framför som kör långsamt och vägrar köra åt sidan, de dagarna som börjat med yoga.

Men det är inte alltid det funkar som jag tänkt mig. Som i morse till exempel. Klockan ringde 05.20. Jag gick upp och tog en kall dusch. Tog på mig yogakläder och skulle precis börja. Då vaknade minsta barnet. Hon hade något hysteriskt skrik och vägrade först lägga sig i sängen för att somna om. Efter en timme (!) sov hon äntligen så pass gott att jag kunde gå ifrån henne. 

Då var det dock dags för att hjälpa det äldsta barnet med frukost innan han skulle till skolan. 

När han gått till skolbussen såg jag min chans att få en stunds yoga för mig själv. Idag är det ju fredag och då är jag alltid ledig med de minsta barnen. 

Jag hann precis tre minuter. Sen vaknade hon. Jag avslutade och gick in till henne. Då hade hon somnat om. Lite lätt irriterad gick jag och gjorde en kopp kaffe. Kanske inte meningen att det skulle bli någon morgonyoga idag. Ändå dags att göra frukost nu. 

Och kanske behöver jag öva på mitt tålamod utan min bästa morgonrutin. Det kan jag se som dagens uppgift. Klara av att tackla när något inte blir som jag tänkt mig. För det kan ju bli bra ändå. Hoppas jag… Ha en underbar fredag, kära du! Njut av höstens antågande!

Min yogamatta fick förbli ensam idag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: