Konsten att inspirera vid enstaka möten

Jag har fått en hel del uppdrag nu under hösten då jag ska hålla i ett enstaka yogapass. Alla tillfällen har uppkommit när det har spridit sig att jag är yogalärare och man har insett behovet av lite yoga. Eller kanske bara behovet av att ta det lugnt, rå om sig själv och få koppla bort vardagens stress. Och det är ju såklart jätteroligt! Jag älskar att få sprida yogan. 

Men. Här uppkommer ju också en stor utmaning. Att få en timme på sig att introducera kundaliniyoga för några härliga människor med helt olika erfarenhet och bagage. Alla grupper är ju olika och framförallt är alla människor olika. Och det som är så bra med kundaliniyoga är ju att verkligen ALLA kan praktisera det. Det spelar ingen roll om du har gjort det förut. Om du har svårt för att sitta med benen i kors eller inte alls kan stå på huvudet. (Vilket vi för övrigt inte ens gör inom kundaliniyogan.) För alla övningar görs utifrån din egna, unika förmåga och dagsform.

Men här kommer ett MEN återigen. Jag vill ju att alla ska älska yogan, såsom jag gör. Och då gäller det att dela med sig av verktygslådan under passets gång, så att alla kan få med sig något från yogan. Och det gäller att hitta ett pass som funkar. För det finns tusentals pass. Och det ger mig lite beslutsångest. Eller inte ångest. Men ni vet, jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt. 

Alla gillar inte att sjunga. Medan vissa nog skulle älska att avsluta med en mantrameditation. Om jag bara gav dem en chans. Ibland måste man utmana deras lilla box. Frågan är bara hur mycket. Inte så mycket så att man skrämmer bort några, kanske. Eller? Det är en spännande höst, det är en sak som är säker! ♡

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: