Att kunna påverka andras vardag

Den absolut häftigaste fördelen med att vara yogalärare är hur mycket man får tillbaka från deltagarna och när man ser att yogan gör dem gott. När deras vardag blir lite skönare, deras andning lite lugnare och tålamod lite bättre. För det är ju de små knepen som gör att det är så enkelt att ta till sig. Det finns något för alla och det behöver inte alls vara stora grejer eller omvälvande förändringar. Ibland kanske det räcker med att börja andas på rätt sätt. Eller att vila en kort stund på dagen. Eller att göra några enkla yogaövningar på morgonen. Alla har olika behov och ingens livssituation är den andras lik. Så jag kan aldrig generalisera och säga att en viss sak passar alla. 

Därför brukar jag ge mina deltagare en liten verktygslåda. Med olika verktyg som de kan ta till för att må bra. Andningstekniker. Meditationer. Mantrasånger. Avslappning. Matinspiration. Rutiner. Yoga är så mycket mer än bara några kroppsrörelser. Hoppas du kan hitta din spirande låga där inne i dig. Kanske med hjälp av några yogiska verktyg. Här på yogasidan ger jag dig några tips. På mina yogapass kommer det fler. Och responsen och resultaten gör det värd all möda att planera en kurs eller förbereda inför ett pass. 

För att nå in till människor är en fantastisk känsla. En av lärarna på yogalärarutbildningen som jag går uttryckte sig så vackert. Att vara lärare är att hålla ett hjärta i sin hand. Precis så. Och det är jag så tacksam för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: