En hel natts gong på Järna Yogadagar 

Vilken helg det blev! En helg för yogalärare att nätverka och göra sånt som de brinner för. Jag förstod att den skulle bli härlig. Vad annat kan det bli när en massa fina människor med samma intresse samlas? Men den blev ändå något särskilt. Kanske var det för att jag för första gången fick känna mig som en riktig lärare, bland andra lärare. (Såklart får jag den känslan när jag håller i klasser. Men här blev det mer erkänt på något sätt.) Kanske var det för att jag fick en massa fina möten med kollegor. Kanske berodde det på den magiska gongpujan som varade hela natten.

received_1346210472074586.jpeg
Gongpuja

Gongpuja innebär att några tappra yogisar spelar på flera gongar under hela natten och vi andra ligger på madrasser runt om och bara renar våra själar. När vi lyssnar till gongen så är det som om vi får duscha på insidan. För visst brukar vi alla duscha utsidan av kroppen. Men hur ofta duschar du insidan? Såklart vaknar man några gånger på natten. Men jag kände bara en sån oerhörd trygghet då. Jag behövde inte känna mig stressad över att somna om. Utan sömnen kom när jag behövde det. Och jag kände mig renad och pigg när jag vaknade.

Det blev också en massa härlig musik under helgen. Vi sjöng en massa tillsammans och det får mig bara att le när jag tänker tillbaka på det.

wp-image-249629633jpg.jpg
Siri Sadhana (till vänster), en artist från London som har en kraftfull och varm röst, tillsammans med Charlotte som höll i helgen.
wp-image-2137152278jpg.jpg
Jag, tillsammans med Anadhjot (till vänster), som spelade och sjöng fantastiskt vackert!

Det fanns också möjlighet att gå på en massa olika workshops. Jag valde att lyssna på hur man kan göra yoga för att stärka sin hjärna. Oerhört intressant! Det får bli ett helt inlägg om det vid ett annat tillfälle! Jag lärde mig också hur man kan göra yoga på stol. Så har man några med på passet som inte har möjlighet att sitta på mattan så är det ju perfekt att veta vad de kan göra istället. Eller om man vill ha ett pass med bara stolar. Mina drömmar och idéer bara sprudlar… Vi hade också diskussioner kring hur man kan detoxa sitt liv. Men inte så mycket med mat, utan mer hur man kan rensa bort sådant som man inte behöver. Ja ni ser ju själva. Det var så mycket som rymdes på två dagar, så det är svårt att återberätta.

För att inte glömma alla sköna yogapass vi gjorde!

Ja. Helt klart en helg att minnas. Och plocka fram de där regniga gråa höstdagarna som kommer att komma framöver. Nu finns minnena där i mitt hjärta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: