Vardagen när semestern är över

Har du lite ångest över att börja jobba igen? Känns semestern alltför kort och vädret alltför dåligt? Kanske är det dags att se över din vardag och få den att bli lite mer som du vill? Och ställa dig frågan vad det är som inte är bra. Och vad det är som är bra. Att fortsätta med semesterns bra vanor men att börja med vardagens fördelar. 

Alltför ofta ser vi bara fram emot semestern utan att titta på vad vi verkligen har här och nu. För det är i vardagen som det händer. Det är där du lever största delen av livet och semestern är ju faktiskt bara en futtig bit av alltet. Så om det känns jobbigt att vardagen rullar igång så är det nu du ska stanna upp. Tänka till på vad dina glädjeämnen i livet är. Se skönheten i det enkla. Känn tacksamhet inför de små sakerna. Skapa några särskilda gånger under hösten som du ger dig själv lite extra fin tid. Som du gör något för bara din egen skull. Och glöm inte göra något fint för någon annan. 

Tänk att semester har du en gång per år. Men livet är här och nu. I varje ögonblick. Kasta inte bort stunden, den är värd att upplevas. Värd att levas. Du är värd att älska och att älskas. Inte sen. Nu. 

Ta med dig en härlig känsla från ledigheten. Och gå in i vardagen med stort hjärta och öppet sinne. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: