Vårt chakrasystem – navelchakrat 

navelchakrat

Vårt tredje chakra är beläget en bit under naveln, där navelpunkten sitter (några cm under själva naveln). Enligt yogisk tradition så är detta chakra vårt allra viktigaste. Navelpunkten är kroppens maskinrum och härifrån börjar vi många rörelser.

Det är med hjälp av kraften i det tredje chakrat som vi manifesterar vår vilja i handling, blir handlingskraftiga och målinriktade. Kraften där låter vår kreativitet och vårt skapande komma till uttryck och bli konkret. Navelchakrat relaterar också till din förmåga att ta beslut, sätta upp mål och genomföra dina planer. Det står också för identitet och självförtroende.

När tredje chakrat är i balans så blir man kraftfull, viljestark och handlingskraftig. Man blir fokuserad och kan styra sin energi mot sina mål. Det gör dig orädd, ger dig självförtroende och förmåga att inspirera andra människor.

Energin från tredje chakrat skapar förmåga till empati, självkontroll och ovillkorligt givande och omsorg, liksom förmågan till kontroll över livet. Har vi navelchakrat i balans så hjälper det oss att skapa nya och bättre vanor.

Om det inte finns balans finns det risk för att vi förlorar oss i för mycket arbete, träning eller dövar kraften på andra sätt. Vi kan också känna kraftlöshet, obeslutsamhet och handlingsförlamning.

Övningar som stärker vårt tredje chakra är stretchpose, bågskytten och ryggvridning. Det är också viktigt att hitta en bra balans mellan aktivitet och vila. Glöm inte att navelchakrat är vårt kraftcentrum och avgörande för hur vi mår. Så en stark navelpunkt stärker hela dig.

Det här är en del i en serie som jag skriver om vårt chakrasystem.

En tanke på “Vårt chakrasystem – navelchakrat ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: