Godnatt min skatt

Min äldste son är åtta år nu. Han har alltid sovit bra. Redan från några månaders ålder så sov han hela natten själv i egen säng. Vi behövde bara lägga ner honom i sängen och gå ut ur rummet. Det här kan såklart låta provocerande för dig som inte har samma tur med sovningen. Men jag kan säga att vår andra son gjorde helt tvärt om (vilket var otroligt jobbigt efter ett sånt exemplariskt första barn) och att vår dotter var något slags mellanting. Så vi har verkligen fått vår beskärda del. Hursomhelst. På senare tid har han haft väldigt svårt för att somna om kvällarna. Han kan inte komma ner i varv utan ligger och vrider sig och får ingen ro i kroppen.

Jag försökte att ge honom lugn massage i sängen, men han tyckte mest det var jobbigt. Om man stod inne vid hans säng (han sover i våningssäng) så hade han bara svårare att slappna av och ville hela tiden prata om ditten och datten. Om jag försökte med guidad avslappning (som jag alltid gör på mina yogapass) när jag berättar vilken kroppsdel som ska slappna av så blev han bara frustrerad.

Ja, jag tyckte själv att jag försökte det mesta.

Så såg jag en plansch från miniyogi, som heter ”Godnatt min skatt”. Det är en underbar plansch med bilder på några yogaövningar och korta texter till övningarna. Den är tänkt för barn som behöver komma ner i varv innan de ska gå och sova. Så jag köpte den.

Den tar bara några minuter att göra. Anton gör den en gång på sin yogamatta och sen en gång i sängen medan jag läser texten till övningarna. Sen lägger han sig ner och somnar. Han stoppar mig inte på vägen ut ur rummet och ska berätta de mest onödiga saker, som han gjorde förut.  Han kommer inte ut till oss och tjatar om att han inte kan sova. Han somnar. Just sayin. Yoga är grejen.

wp-image-203412117jpg.jpg

En tanke på “Godnatt min skatt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: