7 anledningar att yoga och ett extra tips

Jag vet inte om du har hört talas om Yogobe, men det är i alla fall en webbsida där man kan yoga online. Det låter kanske inte så andligt och det är det egentligen inte heller. Men det kan funka bra som inspiration till att prova på olika yogaformer och olika pass. Du får en massa tips kring yoga i allmänhet och det finns lite kundaliniyogapass att välja på. Nu har de ett fint erbjudande att man får prova på deras tjänst gratis i två veckor. Bara ett litet tips till dig! 

På Yogobes blogg kan man också läsa om yoga. Ett gammalt inlägg tog upp 7 anledningar till varför man ska yoga och jag tycker det är så bra beskrivet så jag delar med mig av det här:

”Naturligtvis får yoga oss att må bra! Det är ett beprövat holistiskt hälsosystem som verkar ha ett oändligt antal fördelar för vårt välbefinnande. Många positiva effekter är även vetenskapligt bevisade men sanningen är att din praktik också kan göra mycket mer för dig än du tror! Och ju mer yoga vi gör, desto mer upptäcker vi dess fördelar.
​Visste du att yoga…

1. Detoxar och renar kroppen
Yoga ökar syresättningen av blodet och vissa ställningar sägs stimulera matsmältningsorganen, liksom njurarna och levern. Vridningar sägs särskilt vara utrensande och andningsövningar hjälper till att öka syreupptagningen och renar blodet.

2. Ger större tålamod
En annan underbar bieffekt av regelbunden träning är att yoga lär oss släppa taget om resultat och att vara mer i nuet. Otålighet är ett behov av att vara någon annanstans och att hålla ställningar och fokusera på andningen gör det lättare för oss att hitta stillhet och lugn, precis där vi är.

3. Balanserar dina hormoner
Yoga är känt för att bidra till att få hela systemet i balans, särskilt körtlarna i det endokrina systemet, vars uppgift är att utsöndra hormoner i kroppen. Dessa påverkas varje gång du tränar och vissa ställningar, som barnets position, har en lugnande och vitaliserande effekt på binjurarna, som utsöndrar ett antal hormoner inklusive stresshormonet kortisol. Så i slutet av en hektisk dag, hoppa över vinet och lägg dig på golvet i barnets position i några minuter!

4. Förbättrar din koncentration
I vardagen är det lätt att sinnet distraheras vilket gör det svårt att koncentrera sig och få saker gjorda. Under ett yogapass uppmuntras du upprepade gånger att komma tillbaka till din andning vilket sägs öka förmågan till koncentration. Fokusera på din andning, på eller utanför mattan och du kommer märka att din koncentrationsförmåga förbättras!

5. Stimulerar din kreativitet
Många menar att yogan ökar kreativiteten. Det handlar inte bara om när vi utför kreativa saker utan har även en positiv inverkan på vårt sätt att tänka och lösa problem.

6. Ökar ditt självförtroende
Yoga kan hjälpa dig att bli mer självsäker. Yoga utvecklar egenskaper som styrka, balans och fokus och när vi ser förbättringar i vår praktik, ökar vårt självförtroende naturligt. Försök hålla plankan i ett par minuter varje morgon och se vad som händer!

7. Stärker din intuition
Din intuition har oftast rätt och det är den delen av vårt sinne som vi borde lyssna på oftare. En regelbunden meditation hjälper till att lugna och stilla rädslor, fobier och oro samtidigt som det stärker vår intuition så att den kan vägleda oss framåt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: