Vårt chakrasystem – sexualchakrat

Sexualchakrat

Vårt andra chakra – sexualchakrat – finns vid könsorganet, och det står för glädje, sexualitet och kreativitet. Här handlar det om relationer. Relationer till oss själva, våra känslor, vår sexualitet, vår njutning och kreativitet. Men också om relationer till andra. Både till andra människor och till livet. Vårt engagemang till allt levande.

Sexualchakrat relaterar till elementet vatten. På ett fysiskt plan så relaterar det till vätskeflödet i kroppen. Det styr alla kroppsvätskor som blodomloppet, menstruationen, produktion av sädesvätska, lymfan och urinen.

När vi har vårt andra chakra i balans så har vi en okomplicerad inställning till sex och är i kontakt med våra känslor. Vår relation till andra människor funderar bra. Vi ger uttryck för vår kreativitet och känner lust och glädje inför vårt arbete. Vi ger oss själva tid att njuta av livet och skapar plats för spontanitet och glädje. Vi kan släppa taget om tankar, idéer, känslor och det materiella. Ibland kan det kännas tryggt att hålla fast vid det gamla men på sikt kan det hämma vår personliga utveckling och göra att vi går miste om flödet och glädjen i livet. Det är viktigt att ha kontakt med sina känslor, med det är lika viktigt att inte identifiera sig med känslorna. Du är inte dina känslor, men du har känslor.

När du hamnar i en situation som väcker mycket känslor så kan det vara smart att ta ett steg tillbaka och försöka se vad det är som får dig att reagera på det sätt som du gör. Att försöka bygga upp ett förhållningssätt till dina känslor. Acceptera dem, känna att de är okej, men att också känna att du inte är dina känslor. När vi kan bli tydliga i vår relation till oss själva så kan vi också skapa bättre relationer till andra.

Om chakrat å andra sidan är i obalans så kan det leda till problem i relationer till andra människor. Svartsjuka och avundsjuka, eller så kan man känna sig hämmad att uttrycka kreativitet och glädje.

Ett fint sätt att avsluta varje dag på är att gå igenom allt positivt som hänt under dagen och känna uppskattning för det. All lycka kommer inifrån, från vår inställning och våra tankar.

Några övningar som stärker vårt andra chakra är höftlyft, kobran och mirakelböj.

Läs mer om vårt chakrasystem här.

En tanke på “Vårt chakrasystem – sexualchakrat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: