40 dagar till ända

​I morse avslutade jag min första 40 dagars Sadhana! Dvs jag har under 40 dagar gjort samma yogapass. Varje morgon. 

Så. Hur har det gått? 

Först var jag inte så förtjust i passet faktiskt. Det var ganska långt och det kändes som om jag stapplade mig fram för att hitta något slags flyt. Efter några gånger kändes det bättre. Men då blev jag å andra sidan väldigt trött. Kanske var det av att jag gick upp strax efter fem varje morgon. Men jag kämpade på. Efter ytterligare några dagar släppte tröttheten. Och sen bara älskade jag passet. Älskade känslan av att få yoga varje morgon. Älskade att kliva upp innan alla andra i familjen och börja dagen på ett lugnt sätt. På mitt alldeles egna sätt. Bara för mig själv. 

Ibland var det svårt att få till ett ordentligt pass. Minsta barnet vaknade och ville ha min uppmärksamhet. Och då fick det bli lite halvdant. Eller när vi sov borta och det inte gick att få så mycket till lugn och ro. Eller när jag blev alldeles förkyld. 

Men jag kämpade på. Och jag gjorde passen varje dag. De sista dagarna kändes det lite skönt att se mållinjen. För visst började jag tröttna lite på det. Men det känns väldigt konstigt att inte göra det imorgon. Kanske börjar jag med en ny 40 dagars imorgon. Eller så tar jag det lite lugnt såhär första dagen på min semester. Jag vet att semester innebär att det blir svårare att få till egentid. Men då blir ju också dessa morgnar allt viktigare. 

Det innebär en avbockad grej på min utbildning. Men också i min yogaresa. Tydligen ska det vara något särskilt med att göra samma pass under 40 dagar. Jag har absolut ett bättre tålamod och lugn. Och yoga känns nu som en naturlig del i mitt liv. Men annars är jag nog ganska mycket samma person. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: