Morgonrutiner

Just på morgonen är det vanligt att vi gör precis som vi alltid brukar göra. Att vanorna följer samma mönster. För vi är nog lite för trötta för att ändra något på morgonen. Om vi inte bestämmer oss i förväg alltså. Hur börjar du din morgon?

Med en stund vid köksbordet med morgonens tidning och en kopp kaffe? Där du lugnt och stilla kan planera dagen och ta fram mat från frysen till middagen.

Eller sover du så länge som du bara kan, så att det sedan alltid blir lite bråttom.

Stressar du på barnen, som vill hellre se på Morgonshowen än att borsta tänderna. Och det slutar alltid med att du blir irriterad och får släpa dem iväg till skola och förskola. I bilen mot jobbet är du både frustrerad och stressad vilket gör att du svär åt alla bilköer som gör att du kommer bli sen. Igen.

Visste du att du på morgonen kan sätta intentionen och känslan för hela dagen?  Det betyder alltså att en bra start ger dig bättre förutsättningar för en bra dag. Och vem vill inte ha en bra dag?

Inte finns det väl egentligen någon som vill vara stressad och irriterad. Ändå är det så lätt att vi hamnar där. Mitt i ekorrhjulet. Mitt i vardagen.

Jag brukar gå upp vid halv sex-tiden. Oftast blir det en kall dusch och sedan dagens yogapass. Efter själva yogan så gör jag den inom kundaliniyoga så obligatoriska avslappningen och meditationen, där jag sätter dagens intuition. Sedan lagar jag gröt. Förhoppningsvis vaknar barnen ungefär lagom tills frukosten är färdig, men det finns verkligen ingen garanti för detta, med tre barn mellan ett och åtta år. Men även om barnen vaknar tidigare så gör jag mitt yogapass. Både dem och jag börjar bli vana vid det nu. De bryr sig inte så mycket om mig och jag har lärt mig att selektera bort deras snatter i bakgrunden. Min kropp, min själ och mitt sinne behöver morgonyoga. Det gör mig lugn, lycklig och tacksam.

image
Dagens gröt med både torkad frukt, banan, jordgubbar, nötter och frön. En fröjd för både öga, gom och mage.

Försök hitta din morgonrutin. Som funkar för dig. Kanske behöver du gå upp lite tidigare. Kanske behöver du intala dig att allt ordnar sig. Att det inte är hela världen att bli lite sen. För det där extra stresspåslaget gör det knappast bättre. Kanske ska du prova att starta dagen med lite yoga? För att komma in i din kropp. Mjuka upp dina leder och skapa en positiv inställning. Det kan ju vara värt att prova.

Och hur behåller man rutinen? Mina bästa tips är att bestämma sig dagen innan (inga vettiga beslut tas tidigt på morgonen), ha en rutin som du mår bra av och BARA GÖR DET! Så enkelt, men också så svårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: