Lots of love – festival med yogainslag

I fredags firades Karlstads skolavslutningar med en gratisfestival på Sandgrundsudden. En himla bra grej för att slippa ungdomsfylla, då denna festival var helt alkohol- och drogfri. Yogainstitutet fanns på plats och trots att jag ju inte jobbar där, så fick jag också vara med och sprida yogans ljus. Tanken var att vi skulle improvisera fram lite yogaövningar med de som ville, bjuda på värmande yogite, prata yoga med förbipasserande och dela ut flyers. Det där med att improvisera kändes väl lite oklart och osäkert, till en början.

När vi kom dit blåste det ordentligt och sommarvärmen lyste med sin frånvaro. Vi bestämde oss för att strunta i tältet, som riskerade att blåsa bort, och placerade oss istället mitt i en cirkel av furor. De vita ullmattorna, gongen, ljuslyktor och vi i våra vita tröjor gav ett härligt inslag till den stora scenen.

Och vilken kväll det blev! Kylan i luften gjorde att många tacksamt tog emot värmande yogite av oss. Och stämningen var så härlig, hela kvällen. Inte ett bråk! Bara nyfikna och sommarglada ungdomar och vuxna. Många var nyfikna på vad som hände där mellan furorna. Och många ville prova på yogan. Även om det såklart är svårt att kunna göra övningarna i supertajta jeans eller kortkort kjol. Men vi improviserade. Och det gick faktiskt!

Vi spred yogan och alla som kom till oss bidrog till en underbar kväll! Om vinden kyler utifrån så får vi skapa värmen inifrån istället. Sat nam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: