Svårigheter med vegetariskt och linsbiffar

Att övergå till att äta vegetariskt var ingen svårighet för mig. Det kändes mest bara naturligt och jag förändrade mina inköp och min matlagning ganska snabbt. Kanske beror det på att hela jag är uppvuxen som en vegetarian, där mina föräldrar odlade själva och lagade all mat från grunden. Såklart är det inte så för alla.

Men även om man inte känner sig så hemma bland bönor och linser så finns det idag ett oerhört stöd att hitta på internet eller i någon av alla fina vegetariska kokböcker. Även butikernas utbud av alternativ till kött har fullkomligt exploderat. Vilket ju såklart är jättekul. Jag som bor i en ganska liten storstad har nu även lättare att hitta vegetariska alternativ på restauranger.

Fler har helt enkelt fått upp ögonen för att vi måste dra ner på vårt köttätande och det har blivit mer socialt accepterat.

Men även om jag är medveten och har en vilja av att helt utesluta kött så finns det ändå något i vägen för att jag ska kunna leva den förändring som jag vill se i världen. Jag är nämligen den som handlar mat i vår familj och alla de andra vill ha sin köttbit när vi grillar, den där korven till makaronerna och skinkan på mackan.

Vad gör man då? När man inte får med sin omgivning på sin förändring? (Där kan jag ju delvis räkna in min yogapraktik också. Men det får bli ett senare inlägg.)

Kanske går det att börja med lite kompromisser? Att jag är vegetarian behöver inte gå ut över alla andra. Men samtidigt så vill jag ju inte alltid laga dubbelt. Men kanske att kött inte behöver vara huvudrätten. Det kanske bara kan vara en liten sidorätt.

Att hitta rätter som passar för oss alla är ju det bästa. Så här kommer en favorit hemma hos oss! Hur gör du för att få hela familjen att hänga på dina idéer?

Linsbiffar

Blanda: ett ägg, en burk färdigkokta linser, ca en dl mjöl och ca en matsked ströbuljong. (Eller andra kryddor som ni gillar!)

Rör ihop till en tjock smet. Kanske behövs lite mer mjöl. Forma till runda bullar och tryck till dem i stekpannan så de blir platta. Stek sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Vi brukar servera med kokt potatis, kokta morötter, ärtor, gräddsås och lingonsylt. Det går alltid hem!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: