Mantrasånger med Radical Devotion

Igår kom det norsk-svenska bandet Radical Devotion till Karlstad för att under två timmar hålla i ett yogapass och sjunga mantrasånger. Och som väntat blev det en magisk eftermiddag, med mycket skön yoga och fin musik.

Radical devotion
Bild från Radicaldevotion.no

Mantra betyder sinnets vibration eller våglängd. På sanskrit betyder det både sanning och hjärta. Vilket är väldigt fint, att sanning och hjärta har samma betydelse.

Vi sjunger (eller chantar, som vi också brukar säga) mantran för att kunna påverka vår medvetenhet. Men också för att kunna koncentrera oss, att kunna skifta sinnet och för att förändra vår biokemi. Det kan låta avancerat, men biokemi handlar om att vi har en massa energibanor (meridianer) i munnen som stimuleras när vi chantar mantran. Och det stärker i sin tur vårt nervsystem.

Och så mår vi så bra av att sjunga, det ger oss så mycket energi! Egentligen borde fler våga släppa loss och sjunga. När man väl vågar så brukar det inte vara så farligt. Det handlar inte om hur det låter, utan mer om vilken känsla som det väcker i kroppen. Prova att sjunga lite hemma när du lagar mat eller duschar. Inom kundaliniyogan så finns det aldrig någon prestation inblandad. Detsamma gäller med mantran. Sjung för dig själv, inte någon annan, även om vi är fler som delar upplevelsen. Det kanske inte blir helt rätt, men det gör liksom inget. Kroppen kommer må bra ändå!

Hos Radical Devotion satt tonerna där de skulle. Och magin vi skapade på Yogainstitutet följde med mig hela kvällen och jag ler fortfarande när jag tänker på Lindas harmonium (som instrumentet heter) och Tronds gitarrspel. Fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: