Tips för att äta mer vegetariskt

Idag tänkte jag tipsa om en sak som är jätteviktig att tänka på om man vill börja äta mer vegetariskt: Inköpen!

För att kunna laga vegetariskt behöver man ha grejer hemma till det. Börja därför med handlingen, för det är där det oftast blir slentrian och vana. Istället för att handla så som du alltid handlat så gå lös i grönsaksdisken. Tips på bra grönsaker att ha hemma tycker jag är morötter, zucchini, lök, rotselleri och palsternacka. Eller varför inte rödbetor, stjälkselleri, pumpa, fänkål eller vitkål. Och för att få i sig ordentligt med protein så behövs såklart bönor och linser.

Bönor

Tänk på att bönor behöver ligga i vatten många timmar så ett tips kan vara att lägga de i vatten på morgonen innan du går till jobbet och sedan koka upp dem direkt du kommer hem. (Koka gärna med en buljongtärning så smakar det godare.) Gör du en stor sats på en gång så kan du frysa in det som inte går åt. Eller köp färdiga bönor i tetraförpackningar, det är ju inte alltid man kommer ihåg att lägga i blöt. Linser behöver ju varken dra i vatten eller koka lika länge så på så sätt är det ju enklare råvaror.

Något annat som jag alltid har hemma är ingefära, torkad chili, gurkmeja, garam masala, buljong och vitlök. För den vegetariska maten behöver kryddas ordentligt, så att den inte bara är smaklös och tråkig. Titta gärna på olika vegetariska recept, antingen i kokböcker eller på nätet. Sen kan du alltid kombinera rätterna såsom du själv gillar det bäst. Men det kan vara bra med lite inspiration ibland. Det ska jag försöka ge dig här, så håll utkik på bloggen efter fler tips och recept!

En tanke på “Tips för att äta mer vegetariskt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: