Hur min yogaresa började

Det var 2008 och jag var gravid med mitt första barn. Jag var på Barnmässan i Karlstad och halkade in på en gratis ”prova-på-yoga”. Det kunde ju vara skönt att få yoga lite. Vad nu det egentligen var.

Det var bara jag och min mamma där, just på det tillfället. (Hon hängde med som moraliskt stöd.) Och jag minns att det verkade rätt häftigt. Och skönt. Så jag anmälde mig till en kurs. Kanske mest för att jag tyckte lite synd om yogaläraren som bara fick visa mig och min mamma. Och för att jag ville unna mig nåt när jag var gravid.

Och visst var det skönt att gå en gång i veckan. Men det var nog inte förrän några år senare som jag på riktigt skulle fastna för yogan. Och förstå dess riktiga kraft.

Det var på mitt första retreat 2013. En hel lång helg spenderade jag med andra kvinnor. Fick känna potentialen av yogan och fick verkligen känna mig själv på riktigt.

När jag sen gick på gravidyoga för tredje gången 2015, så hjälpte den här kraften mig att hantera smärtan. Att vara närvarande. Att vara lugn. Att andas.

410

Och nuförtiden gör jag yoga varje dag. Det har förändrat mitt sätt att förhålla mig till mitt liv. Mitt sätt att acceptera mig själv, andra och det som händer.

Det är bara sig själv man kan ändra på. Var sann mot dig själv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: